You are currently viewing Gå ud og prøv det af!

Gå ud og prøv det af!

Alle de gode ideer, som er samlet, udvalgt og bearbejdet, skal prøves af i den virkelighed hvor de skal fungere. Vi skaber prototyper som så bliver prøvet af, og vi må turen igennem processen igen for at tilrette og forbedre.

Martha Voss, erhvervsdesigner

Prototypen viser, om konceptet kan fungere

De foregående blogindlæg har berettet om min proces med at skabe Danmarks første Akademi for Hestens Ernæring og fodring. Med designværktøjerne gennemarbejdede jeg mine udfordringer og muligheder igennem, jeg i påskeferien havde en prototype klar – en gratis påskechallenge om at lave foderplaner. 62 tilmeldte sig den Facebookgruppe, jeg havde oprettet til formålet. Og gode evalueringer gav blod på tanden, det virker! Der var selvfølgelig ting som skulle forbedres. For en ting er, når det er gratis, men hvis folks skal betale for kurset, skal der jo mere knald på. Så her måtte jeg finde ud af, hvordan.

Facebook kan mange ting, men med sådan et større kursus mister man overblikket i strengene med debatter, indhold osv. Jeg havde selv tilmeldt mig en gratis challenge i at lave onlinekurser, og med 60 dages prøveperiode på platformen Simplero valgte jeg at hoppe over på den, som er beregnet netop til kurser.

Innovationspizzaen er en hurtig måde at skabe overblik over sin forretningside.
Afhængigt af aktivitetens kompleksitet kan du gå i gang med det samme, eller du kan gå videre og lave en mere detaljeret forretningsmodel.

Skabelsesprocessen starter igen

Igen skulle jeg udforske, forstå og udtænke, mens jeg begyndte at skabe mit akademi. Nye teknikker, alt det praktiske med at opstille hjemmeside, kurser, kataloger osv. Dertil kommer så selve kurset i moduler og lektioner, videoer, opgaver… Fra min karriere som underviser på landbrugsskolerne havde jeg bunker af materiale og opgaver liggende. Men de var jo ikke bare teknisk forældede. Der er en verden til forskel på at stå med sine elever i et klasselokale, til at producere alt materialet på forhånd så studerende på kurset har mulighed for at gennemskue tingene i første sæt. Og man får ikke samme umiddelbare feedback som i klasselokalet. Der er flere måder at forberede denne skabelsesproces. En kunne være at opstille en forretningsmodel som i den meget benyttede “Business Model Canvas”. Jeg har lavet min egen version, som er lidt hurtigere tilgængelig fra den praktiske verden.

Admin

CEO, stifter af Erhvervsdesign by Martha Voss samt Nordic Equine Nutrition Conference - NENUC. Erfaren projektleder, rådgiver og formidler. Uddannet Cand. Agro. diplomleder og innovationsguide.